Bh. rukometaši saznali protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo
FOTO: T. Hebib

Prvi krug

Bh. rukometaši saznali protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo

H. Zilić

U Budimpešti je danas održan žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2023. godine.

Igrat će se dvomeči u dva kruga baraža, a reprezentacija Bosne i Hercegovine u lov na Mundijal kreće iz prvog kruga baraža.

Naša selekcija je u prvom krugu imala status nosioca, a za protivnika je dobila selekciju Grčke.

Prvi duel se igra u Grčkoj.

Utakmice prvog kruga baraža se igraju 14. i 20. marta 2022. godine.

Ako prođe u finalni baraž mogući protivnici naše selekcije su: Hrvatske, Češke Republike, Njemačke, Mađarske, Srbije, Rusije, Crne Gore, Nizozemske ili Islanda.

Top Komentari

burazengija
Opet vidim u komentarima ko i u fudbalu ako prodjemo u drugi krug itd neke kalkulacije, svaki put isti nas mentalitet samo kalkulacije neke. De kad prodjemo aBd onda da se kalkulisemo :)
6 0
delapenja
Mi vise nemamo ekipu za neke značajnije rezultate,jednostavno pozeljan smo protivnik za sve ekipe,al treba igrati i boriti se i poceti stvarati jednu novu ekipu mladu ekipu ,dosadašnjim nosiocima se zahvaliti za sve sto su uradili,(prce,terza,...)
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi