Sjajni Marokanac i igrač Chelseaja iznenadio sve

Ziyech konačno prekinuo šutnju i odgovorio Vahi: Povukao radikalan potez u najboljim godinama!

Admin Čaušević

Hakim Ziyech je prekinuo šutnju u končano je odgovorio Vahidu Halilhodžiću na posljednje izjave i njegov status u reprezentaciji Maroka. 

Ziyech je sigurno najbolji marokanski fudbaleri i nastupa za prvak Evrope, ekipu Chelseaja, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Halilhodžić je odličnog ofanzivca odstranio iz ekipe u septembru zbog toga što nije želio da igra prijateljski meč protiv Gane. Nakon toga se nije našao ni na spisku putnika za Afrički kup nacija.

Nakon eliminacije u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija Vaha je na pressici pred marokonaskim novinarima ponovo komentarisao Ziyecha kazavši da nikog neće moliti da igra za reprezentaciju makar se radilo i o Lionelu Messiju.

Nekoliko dana kasnije reagovao je i Ziyech kazavši da više nikad neće igrati za reprezentaciju Maroka te da je Halilhodžić taj koji donosi odluke.

"Neću se vraćati u reprezentaciju, to je konačna odluka. Meni je sve jasno. Fokusirat ću se na ono što radim i klub", rekao je Ziyech te nastavio:

"Naravno da sam razočaran ko ne bi bio. Ali na kraju on (Vahid Halilhodžić op.a.) je taj koji donosi odluke. Morate ih poštovati."

Meni je sve jasno i neću se vraćati u reprezentaciju. Razumijem navijače i žao mi ih je", rekao je 28-godišnji ofanzivac.

Ziyech je dres Maroka nosio šest godina. Na 40 mečeva zabio je 17 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.