Pogodio u derbiju, pa gol posvetio dječaku koji je preminuo nakon što je izvučen iz bunara

Marokanac iz Genta

Pogodio u derbiju, pa gol posvetio dječaku koji je preminuo nakon što je izvučen iz bunara

Edmir Škorić

Dječak Rayyan (5) preminuo je u subotu nakon što je izvučen iz bunara u kojem je boravio pet dana.

Dugo su se borili da ga spase, no nažalost kada je izvađen iz bunara, dječak je preminuo. Pri iskopavanju zemlje spasiocima je probleme pravila činjenica da je vrlo lako moglo doći do odrona zemlje, pa su morali biti vrlo oprezni.

Tragedija se dogodila u marokanskom gradu Chefchaouen. Dječak je upao u bunar dubok 32 metra u blizini njegove kuće.

U spašavanju je učestvovao veliki broj pripadnika spasilačkih služba, a čitav proces pratili su mediji iz svih dijelova svijeta.

Njemu su mnogi odali počast, a učinio je to i marokanski reprezentativac Tarik Tissoudali, nakon što je jučer postigao gol u 2:1 pobjedi njegovog Genta na gostovanju kod Club Bruggea.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Ovaj gol posvećujem mom malom zemljaku koji je preminuo", kazao je Tissoudali, koji je tako zadobio mnoge simpatije širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi