"Vahidu se uslovi ne postavljaju, mislio sam da će biciklom doći u reprezentaciju"
Foto - EPA

Bh. stručnjak otpisao mladu zvijezdu Barcelone

"Vahidu se uslovi ne postavljaju, mislio sam da će biciklom doći u reprezentaciju"

Midhat Šljivak

Talentovani fudbaler Barcelone Abdessamad "Abde" Ezzalzouli (20) odlučio je odbiti ponudu iz Maroka i odabrao je nastup u dresu španske reprezentacije.

Iako je u nekoliko navrata obećao Vahidu Halilhodžiću da će nastupati za Maroko, na kraju se predomislio i nije ga bilo na Afričkom kupu nacija.

On je saopštio odluku da u budućnosti želi igrati za Španiju, a Vahid Halilhodžić je na press konferenciji govorio o ovom 20-godišnjak.

"Dva puta sam razgovarao s njim. Izgledalo je kao da će biciklom doći u reprezentaciju. Čovjek je pravi Marokanac. Ipak, njegovi agenti su mi počeli postavljati uslove, a Vahidu se ne postavljaju uslovi", kratko je rekao Halilhodžić.

Tako je Maroko vjerovatno ostao bez mladog fudbalera koji se odlučio za Španiju, a poziv bh. trenera svakako ne bi ni dobio.

Halilhodžić otpisao najveću zvijezdu Maroka.

Bh. stručnjak otpisao je najveću marokansku zvijezdu Hakima Ziyecha.

Dok je on selektor fudbaler Chelseaja neće igrati za nacionalni tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želite da nekog molim da igra za nacionalni tim? Ovdje postoji grupa koja ima mir i to želim zadržati. Ne mogu zvati igrača koji će uništiti taj mir, pa makar to bio i Lionel Messi. Aime Jacquet i Didier Deschamps su postali prvaci svijeta nakon što su otjerali najbolje igrača. Nisam prvi koji to radi".

"Neću vratiti Ziyecha. Ponizio je sve Marokance i s njim je gotovo. S još trojicom je želio razoriti ekipu", poručio je Halilhodžić na današnjoj press konferenciji koja je trajala više od dva sata.

Top Komentari

Mowzilla
Koji je general ovaj Halilhodzic, pa da nam je ikad bio trener prosli bi bar grupnu fazu na SP ili EP s njim, steta, no jos nije kasno, samo da se saveza trenutnog kutarisemo...
11 0
Klicko
Ne yebe Vaha živu silu
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti