Nekoliko kazni

Disciplinci "pokosili" Inter nakon milanskog derbija

Admin Čaušević

Inter je imao prednost protiv Milana, ali je na kraju izgubio s 1:2 te gradskog rivala vratio u borbu za Scudetto. 

Finiš utakmice je bio poprilično napet nakon što je Theo Hernandez napravio namjeran faul te zaradio direktno isključenje.

Hernandez je na kraju prošao s jednim mečom suspenzije, dok su Disciplinci Serije A "pokosili" Nerazzurre.

Defanzivac Alessandro Bastoni je dobio dva meča suspenzije jer u tunelu stadiona vrijeđao sudije i službena lica iako je upozoren da to ne radi.

S jednim mečom je kažnjen i Simone Inzaghi također zbog uvreda na račun sudija pa će Inter u derbiju protiv Napolija biti bez trenera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lautaro Martinez se uspio izvući zbog vrijeđanja Hernadeza. Na kraju je argentinski napadač kaženjen sa 10.000 eura.

S druge strane Hernandez je za očigledan i namjeran prekršaj prošao sa jednom utakmicom suspenzije i kaznom od 5.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.