Mečevi 24. kola

Southampton šokirao Tottenham u Londonu, Manchester City pobijedio Brentford

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na svom terenu pobijedili Brentford sa 2:0, dok je Southampton u gostima nakon poreokreta savladao Tottenham sa 3:2.

U Londonu smo gledali fantastičnu utakmicu između Tottenhama i Southamptona, a na kraju su gosti slavili sa 3:2 nakon sjajnog preokreta koji su napravili u finišu utakmice.

Tottenham je dobro počeo meč i u 18. minuti uspio da povede sa 1:0 kada je Bednarek postigao autogol. Ipak, samo pet minuta kasnije gosti su poravnali na 1:1, a strijelac je bio Broja.

Londonski klub do novog vodstva došao je u 70. minuti golom Sona za 2:1 i činilo se tada da tri boda ostaju u Londonu. Ipak, u samom finišu meča Southampton je šokirao Tottenham i navijače ovog tima.

Gosti su u 80. minuti uspjeli da poravnaju na 2:2 kada je Elyounoussi pogoio na asistenciju Ward-Prowsea.

Samo dvije minute kasnije Southampton je vodio sa 3:2. Ward-Prowse je ponovo bio asistent, a pogodak za veliki preokret gostujućeg tima postigao je Adams glavom.

Tottenham je pokušao do kraja barem da do dođe do boda, ali nije uspio iako je Bergwijn pogodio u 94. minuti za 3:3, ali je gol poništen zbog ofsajda i ostalo je 2:3. Tottenham je sada sedmi na tabeli sa 36 bodova, dok je Southampton na desetom mjestu sa 28 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U istom terminu večeras se igrao meč Manchester City - Brentford, a na kraju je aktuelni prvak Engleske slavio sa 2:0 pred svojim navijačima.

City je poveo u 40. minuti kada je Mahrez pogodio iz penala, a konačnih 2:0 postavio je Kevin de Bruyne u 69. minuti utakmice. Građani su ostali prvi sa 60 bodova, dok je Brentford na 14. mjestu sa 23 boda.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.