Guardiola nakon što je vidio snimak pijanog Grealisha: "Ljut sam, nisu me zvali da idem s njima"

Menadžer Cityja se našalio

Guardiola nakon što je vidio snimak pijanog Grealisha: "Ljut sam, nisu me zvali da idem s njima"

Edmir Škorić

Bogatim zvijezdama Manchester Cityja nije strano da se nađu u centru skandala, a ovaj put je ta uloga pripala Jacku Grealishu.

Nakon hapšenja Mendyja zbog optužbi za čak osam silovanja, pa potom afere Kylea Walkera sa suprugom koju vara na svakom ćošku, sada se pojavio i snimak pijanog Grealisha, koji je u nedjelju, dan nakon pobjede nad Fulhamom u FA kupu u meču u kojem je bio starter, odlučio da se opusti. Pijan je pokušavao da uđe u jedan bar, ali mu osoblje to nije dozvoljavalo.

Grealish je bio evidentno pijan, nije mogao stajati na nogama, a na njegovu nesreću sve to zabilježio je neko iz mase aparatom, pa su ubrzo snimci preplavili internet.

Klub je skočio u odbranu igrača ističući da se događaj dogodio prije 20 sati, a odbačene su sugestije da je nogometaš bio pijan. Međutim, Grealishu ovakve stvari nisu strane. Nogometaš je proteklih godina snimljen u sličnim situacijama i dok je igrao u Aston Villi, a jednom prilikom je imao saobraćajnu nesreću vozeći u alkoholiziranom stanju.

[twitter]https://twitter.com/EIIisV3/status/1490794374510354434[/twitter]

Trener Cityja Pep Guardiola održao je press konferenciju uoči utakmice Premier lige s Brentfordom, a ondje je progovorio i o temi skandala. Nakon što je klub istakao da je situacija konfuzna, otklanjajući ideju da je Grealish bio pijan, Pep se našalio na tu temu.

“Izuzetno sam ljut što mene nisu pozvali da idem s njima! Taj snimak ne prikazuje šta se dogodilo ili šta se nije dogodilo. Svi su bili savršeni, ali će biti kažnjeni jer me nisu pozvali", u šali je kazao Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Grealisha je City platio čak 117,5 miliona eura, a on je ove sezone u 24 nastupa upisao tri gola uz tri asistencije. Vidjet ćemo hoće li Pep računati na njega za sutrašnji duel s Brentfordom. Čini se prema reakcijama sa press konferencije, Grealish bi se unatoč svemu mogao naći u sastavu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Promašaj od igrača al čitave sezone,100m £ ne mogu da vjerujem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi