Sve zbog šutiranja mačke

Zouma ostao bez mačaka i novca, prijeti mu i zatvor, a u probleme je doveo i West Ham

Eldar Ganibegović

Fudbaler West Ham Uniteda Kurt Zouma napravio je veliku glupost.

Na internetu je prije nekoliko dana viralan postao videozapis na kojem bivši fudbaler Chelseaja šutira i udara svoju mačku, što je naravno naišlo na veliki broj osuda i nefativnih komentara.

Nakon svega, Kraljevsko udruženje za zaštitu životinja oduzelo mu je mačke, a kažnjen je i sa 250.000 funti od strane West Ham Uniteda, odnosno neće primiti platu dvije sedmice.

Ono što najviše treba da ga brine jeste zakon u Francuskoj, čiji je Zouma državljanin, prema kojem zbog nasilja nad životinjama može završiti u zatvoru do čeetiri godine.

Ni sam West Ham United nije prošao bez loših posljedica. Osiguravajuće društvo "Vitality" suspendovalo je sponzorski ugovor s londonskim klubom, što će sigurno izazvati dodatni bijes prema Zoumi od strane čelnika Čekićara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zouma se nakon užasnog snimka javno izvinio svima i ističe da on i njegova porodica obožavaju mačke, no ne pije to mnogo vode.

"Želim se izviniti za svoje akcije. Nema opravdanja za moje postupke i zaista se kajem. Žao mi je zbog svih koje je ovaj snimak uznemirio. Želim vas uvjeriti da su naše dvije mačke dobro i zdravo. Moja porodica ih obožava i ovo je bio incident koji se nikad više neće ponoviti", rekao je Francuz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.