Utakmice 25. kola Premiershipa

Liverpool se provukao, Newcastle slavi pojačanje koje je doveo, a Tottenham k'o Tottenham

Eldar Ganibegović

U terminu od 15 sati odigrane su tri utakmice 25. kola engleske Premier lige.

Liverpool je kao gost s minimalnih 0:1 slavio kod Burnleyja. 

Domaći tim bolje je otvorio meč šansama Weghorsta i Rodrigueza, Mane je promašio za Redse u 30. minuti, a zatim Weghorst još dva puta ne uspijeva pogoditi mrežu Alissona.

Kazna je stigla u 40. minuti kada je Fabinho postigao gol (pogledajte ga klikom OVDJE) za vodstvo i kasnije će se ispostaviti pobjedu Liverpoola.

Također s minimalnih 1:0 slavio je i Newcastle i to na domaćem terenu protiv Aston Ville. Gol vrijedan tri boda postigao je u 35. minuti iz slobodnog udarca Kieran Trippier.

Podsjetimo, ovaj igrač, koji je u januaru stigao iz Atletico Madrida, postigao je gol iz slobodnjaka i na prethodnoj utakmici Svraka protiv Evertona.

U Londonu je svoje navijače ponovo razočarao Tottenham, a pobjedom 0:2 sva tri boda kući su odnijeli Wolvesi.

Jimenez je postigao gol u 6. minuti za vodstvo gostiju, da bi Dendoncker uduplao vodstvo 12 minuta kasnije i do kraja se rezultat nije mijenjao.

Od 17:30 igra se utakmica između Leicestera i West Ham Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 25. kolo:

Burnley - Liverpool 0:1
Newcastle - Aston Villa 1:0
Tottenham - Wolves 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.