Klopp iskren o prvom nastupu velikog pojačanja: "I mene je to iznenadilo"

Diaz odigrao dobar meč

Klopp iskren o prvom nastupu velikog pojačanja: "I mene je to iznenadilo"

Edmir Škorić

Liverpool je u četvrtak navečer pobijedio Leicester s 2:0 i zadržao korak za vodećim Manchester Cityjem, koji i dalje ima veliku bodovnu prednost.

Redsi su s dva gola Dioga Jote došli do važne pobjede bez nekih važnih igrača koji su nastupali na Afričkom kupu nacija. Sadio Mane nije igrao, Mohamed Salah je tek kasnije ušao u igru, ali je od prve minute zaigrao Luis Diaz, koji je kupljen ovog januara iz Porta.

Diaz je bio jako nezgodan po defanzivce Leicestera, bez obzira što nije uspio postići gol ili upisati asistenciju. Vidjelo se da je motivisan, da ima kvalitet, naročito je bilo evidentno da je eksplozivan i čini se da će biti pravi igrač za Redse.

Klopp je bio oduševljen Diazovim trudom, a novinari su ga pitali kako 'izgleda kao igrač Liverpoola'.

"I mene je to iznenadilo", priznao je njemački trener, dodavši: "Tačno tako je izgledao na treningu pa smo pomislili: 'U redu, zašto ga ne bismo probali'?. Brzo se uklopio, nije mu trebalo puno vremena da poveže konce".

“Samo smo ga pustili da igra i očigledno da nas je ranije gledao, razumije našu igru. Sudjelovao je u mnogo napada, stvarno dobra partija", dodao je Klopp, uvjerne da će Diaz biti dobra konkurencija Sadiju Maneu na lijevom krilu.

Liverpool sada zaostaje devet bodova za liderom Premier lige Manchester Cityjem i ima utakmicu manje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...strasan igrac,vidjelo se da se vec odlicno razumije sa saigracima...u kupu odmah asistenciju upisao,sinoc bio odlican...Liverpool ima strasan napadacki potencijal,bit ce resetanja protivnickih mreza,ovi sinoc su otisli prezadovoljni sa samo 2 komada.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi