Pojavio se novi kralj slobodnjaka: Pozicija nebitna, krokodil i brojni živi zid su samo "ukras"

Dva gola u nekoliko dana

Pojavio se novi kralj slobodnjaka: Pozicija nebitna, krokodil i brojni živi zid su samo "ukras"

Admin Čaušević

Slobodni udarci su postali izuzetno važno oružje u modernom fudbalu. 

Imati odličnog izvođača prekida u utakmicama kada odlučuju detalji je od velike prednosti. Znaju to i u najbogatijem klubu na svijetu.

Newcastle United je tokom zimskog prijelaznog roka potrošio 15 miliona eura na Kierana Trippiera i to se ispostavlja kao puni pogodak.

Svrakama je trebalo odlično rješenje na poziciji desnog beka, a čini se da su dobili mnogo više, barem na osnovu dva posljednja meča.

Trippier je sredinom sedmica zabio iz slobodnjaka Evertonu, a da može poprimiti epitet "kralja prekida" pokazao je i danas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, engleski fudbaler je uspio matirati golmana Aston Ville koji je postavio brojan živi zid, ali i popularnog krokodila. Gol pogledajte ovdje.

Trippier je na kraju uspio pronaći put do mreže. Istina, pri tome je imao i sreće, ali sve dok je lopta iza leđa golmana, ostalo je nevažno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi