Borba za Ligu prvaka

Besmrtni Juventus se spasio u sumraku protiv Atalante

Admin Čaušević

Juventus i Atalanta su u direktnom duelu za četvrto mjesto u borbi za Ligu prvaka odigrali 1:1.

Utakmica je počela prilikama za Juventus. Zaprijetili su Vlahović i Dybala. Srbinu je Sportiello sjajno odbranio, a Argentinac je šutirao pored gola.

Nakon toga slijedi period izjednačene igre s tim da je Atalanta bila nešto opasnija. Muriel nije uspio iskoristiti izlijetanje Szczesnog u prazno, dok je De Ligt u dva navrata na sjajan način blokirao Bogu.

Nastavak kreće dobrim šutem De Roona kojeg je odbranio golman Bianconera koji su poslije toga preuzeli inicijativu.

Uslijedilo je nekoliko izglednih situacija, a najbolju priliku imao je Vlahović čiji udarac sa nekoliko metara zaustavlja večeras odlični Sportiello.

Rezultat se promijenio u 76. minuti. Fenomenalan gol poslije kratke kombinacije poslije prekida postigao je Malinovsky koji je pogodio sa oko 25 metara pod samu prečku. Gol pogledajte ovdje.

Juventus je do kraja sve karte bacio u napad, ali je Atalanta mogla i do drugog gola poslije velikog promašaja Hateboera koji je pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada se očekivao kraj gosti stižu do izjednačenja. Nakon ubačaja iz kornera lijep gol glavom postigao je Danilo.

S remijem Juventus je ostao na četvrtom mjestu, s tim da Atalanta ima utakmicu manje pa će i u nastavku sezone ova dva tima voditi veliku borbu za Ligu prvaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.