Legenda Juventusa poručuje: S Vlahovićem napadamo finale Lige prvaka!

Oglasio se Del Piero

Legenda Juventusa poručuje: S Vlahovićem napadamo finale Lige prvaka!

E. Ganibegović

Najveći transfer u januaru bio je onaj Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus.

Srbijanski napadač odlično se snašao u dresu Stare dame.

Odmah na debiju za Juventus postigao je sjajan gol u pobjedi protiv Verone u 24. kolu Serije A šestog februara, a sinoć je bio najzaslužniji što je Juventus preko Sassuola izborio polufinale Coppa Italije.

U 88. minuti je pri rezultatu 1:1 uzeo loptu, oslobodio se čuvara i od Tressoldija poslao loptu u mrežu, a na kraju je autogol pripisan defanzivcu Sassuola.

O njemu je samo riječli hvale imao i legendarni Alessandro Del Piero, koji je kazao da, po uzoru na 2017. godinu kada je Juventus s Higuainom, Dybalom i Mandžukićem u napadu stigao do finala Lige prvaka, to može uraditi i ove sezone s Vlahovićem.

"Mislim da Allegri radi pravu stvar što stavlja u isti tim Dybalu, Vlahovića i Moratu. Dybala je više na desnoj strani, Morata je odličan na lijevoj. Puno trči, pomaže timu i nikada ne odustaje. Vlahović će sigurno dopriijneti efikasnosti", rekao je Del Piero i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Odlični su u odbrani, solidni u sredini terena. Napad je najbolji dio tima i Allegri je potpuno u pravu što forsira igru s tri napadača. Mogu da napadnu kao i 2017. godine finale Lige šampiona".

Juventus će snage u osmini finala elitnog takmičenja odmjeriti s Villarrealom. Prva utakmica zakazana je za 22. februar na El Madriagalu, a revanš će se odigrati 16. marta na Allianz stadionu u Torinu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
To sam i ja reko! IDEMOOOOO VLAH VLAH VLAH
1 8
King_Kenny
AHAHAHAHAHAHAHA...pobijedili Veronu i Sassuolo i odmah misle da su sila :D...cim nalete na prvu ozbiljnu prepreku u LP slijedi petarda i vracanje u tuznu realnost.
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi