Pirlo se prisjetio najtežeg trenutka u karijeri: Plakao sam kao nikad poslije te utakmice

Legendarni italijanski veznjak

Pirlo se prisjetio najtežeg trenutka u karijeri: Plakao sam kao nikad poslije te utakmice

Eldar Ganibegović

Andrea Pirlo bio je jedan od najboljih fudbalera svoje generacije.

Ovaj legendarni italijanski veznjak dijete je Brescie, igrao je još za Inter, Regginu, Milan, Juventus i New York City u kojem je završio karijeru 2018. godine.

Kroz karijeru je osvojio brojne trofeje, među kojima je i Liga prvaka, ali upravo nakon finalne utakmice u ovom takmičenju kaže da je plakao kao nikad u životu.

"Najteži trenutak u mojoj karijeri desio se 2015. godine. Pretrčao sam hiljade kilometara i igrao sva finala, ali mi nije bilo težeg od onog protiv Barcelone 2015. godine u finalu Lige prvaka", rekao je Pirlo i nastavio:

"U 90. minuti utakmice gubili smo s dva gola razlike. Okrenuo sam se oko sebe i vidio mnogo igrača Barcelone oko mene. Želim da se zahvalim Xaviju i Iniesti jer sam tu noć izgledao poput dvadesetogodišnjaka na terenu.

"Na kraju utakmice sam plakao kao nikad u životu. Htio sam se od fudbala oprostiti titulom Lige prvaka", priznao je Pirlo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Barcelona je u pomenutom finalu slavila s 3:1 i tako osvojila titulu evropskog prvaka.

Pirlo je u karijeri dva puta osvajao ovo takmičenje, oba puta s Milanom, bio je svjetski prvak s Italijom i s Milanom na klupskom nivou, šest puta je bio prvak Italije, od čega četiri puta s Juventusom i dva puta s Milanom uz dva UEFA-ina Superkupa i druge kupove u Italiji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi