Dvije legende kluba

Matthaus ponovo spominjao Salihamidžića, je li svađi došao kraj?

Edmir Škorić

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić proteklih je dana bio u raspravi sa još jednim bivšim igračem Bayerna, Lotharom Matthausom.

Dvije legende Bayerna su na ratnoj nozi. Matthaus je komentarisao igru Bayerna nakon poraza od Bochuma u Bundesligi, a na zub je uzeo defanzivce Dayota Upamecana i Lucasa Hernandeza.

"Hasan je pod pritiskom jer je on odgovoran za ekipu koju je sastavio, posebno za defanzivni dio. S Hernandezom i Upamecanom kvalitet i cijena ne idu zajedno. Hernandez bi mogao da poremeti strukturu plata u timu", rekao je Matthaus.

Ubrzo se Hasan Salihamidžić oglasio.

"Naravno da Lothar mora nešto reći. Ipak je on stručnjak", istakao je Salihamidžić i jasno je poručio svom nekadašnjem kolegi s terena da ga ne zanima ono što on ima da kaže:

"Ne interesuje me šta on priča. Zaista me ne zanima. Mi čvrsto stojimo uz svoje igrače i baš me briga šta Lothar priča", jasan je Hasan Salihamidžić.

Znatiželjni novinari u Njemačkoj ponovo su kontaktirali Matthausa, upitali su ga da li misli da su on i nekadašnji saigrač danas neprijatelji i u lošim odnosima.

"Mi zapravo nemamo problema. Hasan radi svoj posao, ja radim svoj posao. I kako mi to radimo, neka drugi prosude", rekao je TV stručnjak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ono što je sigurno, Bayern trenutno igra tako da zaslužuje kritike, a ako nastavi sa slabim partijama, Matthaus i društvo će znati da ih "počaste".

Bayern je nakon 4:2 poraza u Bochumu, jedva izvukao remi u Salzburgu u srijedu u meču osmine finala Lige prvaka, pošto je tek golom Kingsleyja Comana u 90. minuti došao do 1:1, ali će svejedno biti veliki favorit u revanšu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.