Ozbiljno se 'zakuhalo' između Mattaheusa i Salihamidžića: "Razumijem, štiti i sebe"
Foto - EPA

Legende Bayerna na ratnoj nozi

Ozbiljno se 'zakuhalo' između Mattaheusa i Salihamidžića: "Razumijem, štiti i sebe"

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić i Lothar Matthaus nalaze se na ratnoj nozi.

Nekadašnji saigrači iz Bayerna 'zakuhali' su zbog Matthausovih komentara o igri bavarskog kluba u proteklom periodu i žestokih kritika nakon duela s Bochumom i poraza od 4:2.

Posebno je Matthaus prozvao Dayota Upamecana i Lucasa Hernandeza, a zatim je reagovao Hasan Salihamidžić i stao je u odbranu svojih fudbalera.

"Naravno da Lothar mora nešto reći. Ipak je on stručnjak", istakao je Salihamidžić i jasno je poručio svom nekadašnjem kolegi s terena da ga ne zanima ono što on ima da kaže:

"Ne interesuje me šta on priča. Zaista me ne zanima. Mi čvrsto stojimo uz svoje igrače i baš me briga šta Lothar priča", jasan je Hasan Salihamidžić.

Matthaus je odlučio reagovati na ovu izjavu i poručio je kako zna da Hasan pod pritiskom jer je on kreirao trenutnu ekipu.

"Moj posao kao novinara je da ocjenjujem nastupe. Pa, Hasan, Nagelsmann i Kimmichu su lično potvrdili da Bayern nije odigrao dobar meč protiv Bochuma i bili su samokritični", počeo je razgovor za Bild Matthaus i nastavlja:

"Hasan je pod pritiskom jer je on odgovoran za ekipu koju je sastavio, posebno za defanzivni dio. S Hernandezom i Upamecanom kvalitet i cijena ne idu zajedno. Hernandez bi mogao da poremeti strukturu plata u timu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ponovio je da je odbrana Bayerna izuzetno spora.

"Defanzivci su limitirani u brzini. To se posebno primijeti u odsustvu Alphonsa Daviesa. Hasan ne štiti samo igrače već i sebe, jer on je zadužen za transfere. Razumijem ga", poručio je Matthaus.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Bayern je limitirana ekipa koja moze rasturati po propaloj Bayernligi i izivljavati se na Dinamo Kiyevu,Zenitu i slicnim patuljcima u LP...prva ozbiljna ekipa na koju nalete ce ih demolirati.
2 7
Halland
Nedaj se Hasane ponosu nas Bosanski,,,Bajern nikad bolje nije djelovao nego pod tvojim vodstvom,samo naprijed…Hvala ti za sve sto si dao za Bosnu i Hercegovinu hvala ti za nista
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi