Salihamidžić brani igrače od legende Bayerna: "Baš me briga šta taj 'stručnjak' priča"
Foto - EPA

Brazzo stao u odbranu francuskog dvojca

Salihamidžić brani igrače od legende Bayerna: "Baš me briga šta taj 'stručnjak' priča"

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Bayerna Lothar Matthaus (60) nedavno je žestoko kritikovao defanzivce bavarskog velikana Dayota Upamecana i Lucasa Hernandeza.

Matthaus nije štedio francuski duo i smatra kako oni nisu lideri, što bi trebali biti s obzirom na cifru koju su plaćeni.

"Upamecano mi izgleda malo prepadnut. Konstantno ispada i izgleda na terenu kao da je pao s Marsa. Ovdje je sedam-osam mjeseci. Koliko mu još treba dati vremena da se navikne? Ima dosta iskustva u Bundesligi, ali je već napravio toliko grešaka da ne daje nikakvu sigurnost saigračima", rekao je Matthaus i zatim je prozvao i Hernandeza:

"Najskuplji je igrač kluba i potrebno je da pokaže mnogo više. Pravi previše prekršaja, prespor je u duelima koji su 50/50", istakao je legendarni fudbaler i zaključio je:

"Možda dobro odrađuju posao u Francuskoj, ali u Minhenu bi morali biti lideri odbrane. Međutim, oni su daleko od toga", poručio je Matthaus.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić odgovorio je na kritike svog nekadašnjeg saigrača i bio je poprilično oštar.

"Naravno da Lothar mora nešto reći. Ipak je on stručnjak", istakao je Salihamidžić i jasno je poručio svom nekadašnjem kolegi s terena da ga ne zanima ono što on ima da kaže:

"Ne interesuje me šta on priča. Zaista me ne zanima. Mi čvrsto stojimo uz svoje igrače i baš me briga šta Lothar priča", jasan je Hasan Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Matthaus je poznat kao čovjek koji voli žestoko kritikovati fudbalere u svojim TV nastupima i često je zbog svojih riječi u centru pažnje njemačke javnosti.

Tako je i ovaj put, ali sada je stigao i odgovor od Salihamidžića, pa neće biti nikakvo čudo ako Matthaus nastavi ovu priču i u narednom periodu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lenox
Hasan je naš najveći i najtrofejniji igrač iz BiH svih vremena..... I poslije fudbala opet lik drma, i to u jednom Bayernu.... Kapa do poda
14 2
Dasler
Užasno smara Matthaus. On i Gary Neville dva najveća stručnjaka inače, su klasične ublehe koje ne znaju kako nakon fudbala da klepe lovu pa komentarišu u negativnom kontekstu igrače, "traže dlaku u jajetu" i na taj način stvaraju popularnost sebi
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi