Sjajna partija bh. napadača

Milan Đurić se asistencijom i golom ispriječio na Milanovom putu za Scudetto

Edmir Škorić

Sjajan meč u okviru 26. kola italijanske Serije A odigrali su Salernitana i Milan, a završeno je bez pobjednik, rezultatom 2:2.

Nogometaši Milana su na ovo gostovanje doputovali kao veliki favoriti s obzirom da su lideri na tabeli, a Salernitana odavno zakovana za dno tabele.

I jednima i drugima je odgovarala isključivo pobjeda, a prvi gol viđen je već nakon šest minuta igre. Theo Hernandez je s loptom krenuo prema šesnaestercu domaćina, a onda sjajno dodao do Juniora Messiasa, koji postiže pogodak.

Slaernitana se vraća u 29. minuti. Bonazzoli je postigao spektakularan gol makazicama, a prethodno me je asistirao Milan Đurić, koji je glavom loptu proslijedio svom saigraču. Golman Mike Maignan je bio nesiguran u toj situaciji.

Imao je Milan dobru šansu preko Rafalea Leaa, koji je makazicama gađao, ali malo pored gola. Kada se očekivala ofanziva Milana, uslijedio je hladan tuš za goste.

U 72. minuti Mazzocchi je dobro ubacio, a Đurić glavom loptu šalje u mrežu Rossonera. Samo pet minuta trajalo je slavlje domaćina, pošto je rezervista Ante Rebić postigao sjajan gol udarcem sa oko 25 metara.

Milan je na vrijeme postigao pogodak za 2:2, brzo se vratio u meč, ali do kraja više nije uspio da zatrese mrežu fenjeraša.

Đurić je igrao do 81. minute. Bio je najbolji pojedinac u svom timu, asistirao i dao pogodak, ali i u par navrata otklanjao opasnost pred svojim golom, naročito nakon prekida koje je imao Milan.

Milan ostaje lider, ali svakako da je izgubio važne bodove u borbi za Scudetto. Tim Stefana Piolija ima 56 bodova, Inter 54 i čak dvije utakmice manje, treći je Napoli s 53 boda i utakmicom manje. Što se Salernitane tiče, ona je na dnu sa 14 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednom kolu Milan će na San Siru biti domaćin Udineseu, Salernitana nakon dva poraza i tri remija u posljednjih pet mečeva, traži pobjedu protiv Bologne kod kuće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.