Tri miliona eura i zagarantovano mjesto u prvih 11: Romagnoli nije mogao reći 'ne'

Napušta Milan

Tri miliona eura i zagarantovano mjesto u prvih 11: Romagnoli nije mogao reći 'ne'

Edmir Škorić

Prema pisanju italijanske štampe, kapiten Milana Alessio Romagnoli vraća se u Rim.

Romagnoli je dugogodišnji kapiten Milana, no čini se da je ljubavi došao kraj. Rossoneri su mu nudili godišnju platu od 2,8 miliona eura u novom ugovoru, što je manje od onoga što trenutno zarađuje, ali nisu mogli da mu garantuju da će biti starter.

Situaciju je pratio Lazio, tim za koji on odavno navija iako je nastupao za Romu, pa mu je ponudio oko tri miliona eura, ali i obećanje da će biti starter tokom naredne sezone.

Romagnoli je navodno to prihvatio i kao slobodan igrač na kraju sezone prelazi u redove rimskog tima, a u Milanu ne žele da ga sputavaju jer je ionako mnogo toga dao dok je godinama nosio crveno-crni dres.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesetsedmogodišnji stoper je ove sezone za Milan odigrao 22 utakmice i postigao je jedan pogodak. U klub je za 25 miliona eura došao još u ljeto 2015. godine, a osim za Romu, u kojoj je ponikao iako je navijač Laziaj, igrao je još i u Sampdoriji.

Od 2016. godine je reprezentativac Italije, ali je upisao samo 12 nastupa i dao je dva gola.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SenadSadikovic
Drzis raspalog Gabiu a tjeras Romagnolia ccccc
3 6
Salence
Sve su to još špekulacije,no ova je blizu istine.Neki dan smo tu ustvrdili da je Alesio spreman na 3 mil po sezoni,samo da se traži blesan koji će mu to i platiti.Za Lazio i ne čudi previše,mislim da je to klub koji je imao debelo najlošiji tranzit igrača u 2021-2022 u Serie A.Uzimaju pod ugovor umornog mačka u vreći,još za tolike novce...nekim klubovima zaista dobro ide!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi