Fantastičan derbi dva Uniteda

Luda utakmica na Elland Roadu iznjedrila neočekivanog junaka

Admin Čaušević

Itekako uzbudljiv i zanimljiv derbi na Elland Roadu su odigrali Leeds United i Manchester United. 

Zbog kiše, jakog vjetra i natopljenog terena uslovi za igru su bili daleko od idealnih, ali to igrače dva tima nije spriječilo da odigraju sjajan meč.

Viđeno je šest golova, a velika tri boda u borbi za plasman u Ligu prvaka odnijeli su Crveni đavoli s trijumfom 2:4.

Nakon prvog poluvremana se činilo da će gosti slaviti rutinski trijumf. Imali su 0:2. Pogađali su Maguire i Fernandes za poprilično sigurno vodstvo.

Na startu drugog dijela ludih 60 sekundi Leeds Uniteda. Domaći fudbaleri su uspjeli izjednačiti preko Rodriga koji je postigao fenomenalan gol te Raphinhe.

U 67. minuti Ralf Rangnick iz igre vadi Pogbu i ubacuje Freda. Brazilac će u ostatku meča postati junak pobjede gostiju.

Fred je svojim ulaskom preporodio vezni red Đavola, a u 70. minuti je i postigao lijep gol za novo vodstvo gostiju. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pobjednik je odlučen u 89. minuti kada je na asistenciju Fernandesa mrežu Leeds Uniteda zatresao još jedan rezervisata, Elanga.

Inače, tokom meča je bilo itekako napeto kako na terenu tako i na tribinama. Domaći navijači su u jednoj situaciji uspjeli pogoditi igrače Uniteda, dok je u finišu došlo i do varnica, ali sve se završilo bez isključenja. Na kraju je viđeno čak devet žutih kartona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.