Ince: Svi znamo šta se desilo 2001. na Old Traffordu, zato Haaland ne bi potpisao za United

Prisjetio se jednog momenta

Ince: Svi znamo šta se desilo 2001. na Old Traffordu, zato Haaland ne bi potpisao za United

Edmir Škorić

Norveški superstar Erling Haaland (21) svakodnevno se pojavljuje u medijima i ne čudi jer talentovanog napadača dortmundske Borussije želi "pola Evrope".

Oni najveći i najbogatiji klubovi neprestano se interesuju za Haalanda, koji bi na ljeto trebao da napusti Borussiju, nakon impresivnih nastupa i ove, ali i proteklih sezona.

Kada govorimo o Haalandu, onda se najviše spominje u kontekstu španskih velikana Real Madrida i Barcelone, mada se dosta govori i o engleskom Premiershipu te tamošnjim velikanima kao što su Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United...

No, ako je vjerovati riječima legendarnog Paula Incea, Haaland definitivno neće nositi dres Uniteda, a za to je kriv još jedan legendarni igrač Crvenih vragova - Roy Keane.

Naime, Ince tvrdi da Haaland nikada ne bi potpisao za United zbog šokantnog obračuna Roy Keanea s Erlingovim ocem Alf-Ingeom Haalandom 2001. godine. Oni koji pomnije prate nogometna dešavanja, znaju da se Alf-Inge najviše brine za karijeru svog sina, uz slavnog menadžera Minu Raiolu.

"Unitedu treba novi napadač, Haaland je nezgodan zbog situacije s njegovim ocem i Keaneom na Old Traffordu jer svi znamo šta se desilo te 2001. godine. Na temelju toga, on nikada neće potpisati za United. A tek ako klub ne uđe u Ligu prvaka, onda tek nemamo šanse da ga dovedemo", rekao je Ince.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland je za Dortmund postigao 80 golova u samo 79 nastupa otkako je prije dvije godine iz Red Bull Salzburga došao u Njemačku.

Postao je jedan od najubojitijih strijelaca na planeti, ali s obzirom na klauzulu u ugovoru prema kojoj može ići za 75 miliona na kraju sezone, sve je izglednije da više neće nositi dres Milionera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sto ce u Unitedu,njima ni nastup u Europa Ligi nije zagarantovan.Treba ovdje Klopp da porazgovara malo sa tim cupavkom,Liverpool je spremio 200 miliona za sljedeci transfer rok.
0 6
Goran86
Sta sam rekao....real pa united, pa bajern, psdje, city pa novi krug...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi