FOTO: EPA

Džeko i društvo napravili kiks

"Šamar" na Meazzi: Zakuhalo se u vrhu Serije A

Haris Zilić

Zakuhalo se u vrhu italijanske Serije A nakon 26. odigranog kola.

Milan je jučer kiksao i remizirao 2:2 u gostima kod fenjeraša Salernitane, a večeras je njihov glavni konkurent u borbi za titulu i gradski rival Inter, doživio još veći "šamar".

Nerazzuri su na svom terenu poraženi od Sassuola sa 0:2 i tako propustili priliku da se vrate na lidersku poziciju na tabeli.

Gosti su poveli sa 0:1 u osmoj minuti kada je Raspadori zatresao mrežu domaćina, još jedan hladan tuš na Meazzi viđen je u 26. minuti, Scamacca je pogodio za 0:2 i rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog poluvremena Inzaghi je bacio sve karte u napad. U igru je u 46. minuti ušao i naš Edin Džeko umjesto Galiardinija pa je Inter bio u totalnoj ofanzivi sa Sanchezom, Martinezom i Džekom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Domaći su uspjeli postići gol preko De Vrija u 94. minuti utakmice, ali on je nakon VAR-a poništen, tako da je Sassuolo upisao tri velika boda.

Milan je nakon 26 kola lider sa 56 bodova, Inter ima 54, Napoli 53, s tim da Inter i Napoli imaju utakmicu manje od Milana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.