Želi da ostane u Barceloni

Aubameyang priznao da je ispitivao Dembelea oko novog ugovora, pa otkrio šta mu je rekao

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang briljirao je u jučerašnjoj pobjedi Barcelone protiv Valencije (4:1) na Mestalli.

Barcelona je odigrala jednu od najboljih utakmica ove sezone i uspjela je na gostovanju pobijediti Valenciju sa 4:1.

Fantastičan meč na Mestalli odigrao je Aubameyang koji je zabio hat-trick i pokazao je da će biti veliko pojačanje za katalonski klub ove sezone.

Za Aubameyanga je ovo bio prvi meč u La Ligi da je igrao od prve minute i Xavi Hernandez sigurno može biti itekako zadovoljan njegovim izdanjem. Gabonac je danas dao intervju za Sport i Mundo Deportivo koji će sigura biti objavljen u punom izdanju.

No, večeras su katalonski mediji objavili dio njegovih izjava, a u centru pažnje je bila ona o Ousmaneu Dembeleu. Aubameyang je priznao da je razgovarao s njim i pokušava da ga nagovori da ostane u Barceloni.

"Rekao sam Ousmaneu da produži ugovor i ostane, jer se mogu desiti velike stvari. Ne znam hoće li to i uraditi, ali znam da je u životu sve moguće. Prije nego sam potpisao za Barcelonu, Dembele mi je poslao poruku i pitao me je li istina da dolazim u klub. Nisam ga želio previše ispitivati o njegovoj situaciji, ali smo razgovarali", rekao je Aubameyang i dodao.

"Poseban je osjećaj ponovo igrati s njim u istoj ekipi, s obzirom da smo odlično sarađivali u Borussiji Dortmund. On je nevjerovatan fudbaler, jedan od najboljih na svijetu s loptom u nogama. Drago mi je što je tu, a na prvom zajedničkom treningu u Barçc sam mu rekao da naprosto mora ostati ovdje (smijeh)."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se i da bi Barcelona na ljeto mogla dovesti Erlinga Haalanda, a Aubameyang je poručio da ne bi imao ništa protiv takve konkurencije u napadu.

"Ja sam uvijek volio zdravu konkurenciju, tako da bi mi bila ogromna čast igrati s Erlingom Halandom u Barceloni i nadmetati se s njim za mjesto u sastavu. Ja nisam baš dobar trener, ali smatram da je Haland već sad 'igračina'. Postiže mnogo golova, ima nevjerovatnu konstituciju i brzinu. To je prava rijetkost za tako visokog igrača. S obzirom na godine, on je već sada jedan od najboljih na svijetu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.