Aubameyang ni kriv ni dužan dobio hat-trick protiv Valencije, a onda snimio video na aerodromu

Barcelona ubjedljivo slavila

Aubameyang ni kriv ni dužan dobio hat-trick protiv Valencije, a onda snimio video na aerodromu

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone jučer su ubjedljivo slavili u gostima protiv Valencije sa 4:1 u okviru 25. kola španske La Lige.

Katalonski klub je odigrao fantastičnu utakmicu i podsjetio je na stare dane, te je na Mestalli ubjedljivo uspio da slavi protiv svog ljutog rivala Valencije.

Barcelona je od početka utakmice bila bolja, a u jučerašnjem meču posebno je zablistao Pierre-Emerick Aubameyang koji je na kraju uspio da postigne hat-trick i na najbolji mogući način pokaže svima da je Barca dobila veliko pojačanje.

Aubameyang je prvi gol zabio u 23. minuti meča za 1:0 nakon asistencije Albe, a drugi gol postigao je u 38. minuti kada ga je uposlio Gavi za 3:0.

Međutim, mnogima je bilo čudno kako je Aubameyang na kraju dobio hat-trick. Naime, njemu je pripisan i četvrti gol Barcelone kojeg je u 63. minuti meča postigao Pedri nakon sjajnog udarca za 4:1.

No, čelnici La Lige su odlučili da gol pripišu Aubameyangu kojeg je lopta malo zakačila na putu ka golu, ali nije nešto bitno promijenila putanju. Mnogi smatraju da je to bio čist gol za Pedrija, ali La Liga je na kraju i definitivno potvrdila da se pogodak pripisao Aubameyangu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koliko je to iznenadilo Aubameyanga i članove Barcelone najbolje pokazuje činjenica da su na aerodromu pred polazak kući snimili video u kojem je Gabonac dobio potpisanu loptu svojih saigrača koju nosi kući kao uspomenu na prvi hat-trick u dresu katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi