Mbappeov otac odgovorom je rukovodstvo Barcelone ostavio bez teksta

Dječak je želio samo u Real

Mbappeov otac odgovorom je rukovodstvo Barcelone ostavio bez teksta

Edmir Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe je odbio da pređe u Barcelonu, pa je iz Monaca prije nekoliko godina otišao u PSG, za koji i danas igra.

Mbappe je zablistao u Monacu u kojem je ponikao 2016. godine, a godinu dana kasnije Parižani su ga najprije posudili, pa potom otkupili njegov ugovor 2018. godine za vrtoglavih 180 miliona eura plus bonuse. Postao je drugi najskuplji igrač iza Neymara, te daleko najskuplji tinejdžer današnjice.

Francuski golgeter je osvojio tri naslova Ligue 1 i tri Kupa Francuske, dva puta biran za igrača godine u Ligi 1 i tri uzastopne sezone u Ligi 1 dobijao status najboljeg strijelca prvenstva. Trenutno je treći strijelac u povijesti francuskog kluba.

23-godišnji Francuz se očekuje u Real Madridu od ljeta, a upravo je zbog ljubavi prema kraljevskom timu odbio transfer u Barcelonu kada je napuštao Monaco.

"Ja sam navijač Barcelone, ali moj sin Kylian navija za Real Madrid. Ako sada dođe u Barcu, nikada neće moći igrati za Real Madrid. Ako ode u drugi klub, uvijek može doći u Real Madrid", rekao je Wilfried čelnicima Barcelone 2017. godine.

PSG je tokom zime odbijao ponude Reala, najveća je iznosila 200 miliona eura, ali Kraljevima će na kraju biti i bolje jer će na kraju sezone Mbappe doći kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mada, bogato rukovodstvo PSG-a pravi pritisak na Mbappea i daje mu nenormalne financijske uslove da potpiše kratkoročan ugovor do dvije godine. Samo da prihvati novi ugovor, Mbappeu Parižani nude 25 miliona eura, a nagađa se da bi godišnje zarađivao 50 miliona.

U narednim sedmicama igrač će morati donijeti konačnu odluku - prihvatiti bogati ugovor PSG-a ili napokon ostvariti snove i obući dres Reala. Uz to, naravno, dobiće izuzetne financijske uslove i od strane trenutnog lidera španske La Lige1.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Ovaj did trazi paznju preko sina. Jedini pravi put za njega je Bayern
4 14
green_dragon
Goran86 drzi se ti Liverpoola i ne dipr puno....siguran sam da navijas za Liverpool kako je Klop sjeo na klupu...imas takvih KVAZI simpatizera pun qurac na portalu....a meni je licno L1 puno zanimljivija i bolja od lige koju zadnjih dvadeset godina 19 puta osvaja isti tim
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi