Bio na korak od Barcelone, a sada drastično promijenio svoju priču: "Da se mene pitalo..."

Drago mu što je ostao u Juventusu

Bio na korak od Barcelone, a sada drastično promijenio svoju priču: "Da se mene pitalo..."

Endin Čaušević

Alvaro Morata je u januaru bio na korak od odlaska iz Juventusa.

Morata je trenutno član Juventusa gdje igra na posudbi iz Atletico Madrida, ali je u finišu januarskom prelaznog roka imao ponudu da svoju karijeru nastavi u Barceloni.

Iskusni napadač je htio da potpiše za katalonski klub i nestrpljivo je čekao u Madridu da se taj transfer završi, ali je na kraju sve palo u vodu.

Klubovi se nisu uspjeli dogovoriti, a na kraju je Barcelona odlučila da angažuje Pierre-Emericka Aubameyanga i Morata je ostao u Juventusu.

Samo nekoliko sedmica kasnije Morata je odlučio da okrene svoju priču, te sada tvrdi da nikada nije ni htio da napusti Juventus i da mu je drago što je ostao u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To sada nije važno. Razgovarao sam s Allegrijem o ponudi Barcelone. On mi je rekao da će mi dolazak Dušana Vlahovića pomoći, a tako je i bilo. Sretan sam u Juventusu. Da se mene pitalo, uvijek bih ostao ovdje", rekao je Morata.

Moratina posudba ističe na kraju ove sezone, a ukoliko Juventus ne odluči otkupiti njegov ugovor vratit će se u Atletico Madrid s kojim ima saradnju do ljeta 2023. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
ovaj ko suncokret.Cas voli juvenuts,cas real,cas atletiko pa barcelonu.Boljeg rezimea a veceg panja ja ne vidjoh u zivotu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi