Ostao je u PSG-u

Klupko se odmotava: Neymar je bio nadomak povratka u Barcelonu, ali...

Eldar Ganibegović

Otkako je Neymar 2017. godine za rekordnih 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG, konstantno se raspravlja o njegovom povratku na Nou Camp.

Brazilski reprezentativac stigao je u Barcelonu iz Santosa još 2013. godine i uživao u uspješnom četverogodišnjem boravku na Camp Nouu, formirajući jedan od najboljih napadačkih trija s Lionelom Messijem i Luisom Suarezom, popularni MSN.

Nastupio je 186 puta za Blaugranu i doprinio sa 105 golova i 76 asistencija, osvojivši dva naslova La Lige i trofej Lige prvaka 2015. godine.

Dakle, kada je 2017. odlučio iznenada napustiti Camp Nou u PSG, to je bio veliki šok. No, otkako je prešao u Pariz, Neymara se stalno povezivalo s povratkom u Barcelonu.

Sada je Fabrizio Romano potvrdio da je katalonski div u jednom trenutku doista bio blizu ponovnog potpisivanja ugovora s 30-godišnjakom. Talijanski stručnjak za transfere potvrdio je da je Barcelona u ljeto 2018. imala gotovo finaliziran dogovor o povratku Neymara u klub, ali je propao u posljednjoj minuti.

Klub je na ljeto te godine potpisao ugovor s Neymarovim sunarodnjakom, Malcomom, što se pokazalo kao velika greška. Sljedeće godine su dosta potrošili na dovođenju Antoinea Griezmanna, ali Francuz također nije bio pravo pojačajne pa se vratio u Atletico Madrid.

Što se tiče Neymara, ostvario je domaći uspjeh u Francuskoj, ali ih još nije uspio dovesti do trijumfa u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Brazilac je prošle godine ponovno spojen s Messijem, a bivši kapiten Barcelone pridružio se PSG-u uz besplatan transfer. Hoće li par ove sezone postići uspjeh na kontinentalnoj pozornici, ostaje za vidjeti.

Za sada ima dobro ide, s obzirom na to da je ostvaren trijumf protiv Real Madrida (1:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.