Samo se još ona čekala: Mbappeova majka vrši pritisak na sina, ali to i ne čudi

Želi da ostane u Parizu

Samo se još ona čekala: Mbappeova majka vrši pritisak na sina, ali to i ne čudi

Edmir Škorić

Kylian Mbappe (23) ima ugovor s PSG-om do kraja sezone, ali njegova budućnost i dalje je nejasna.

Mbappe je oduvijek želio da igra za Real Madrid i ukazala mu se prilika da na ljeto ode u Španiju, a neki španski mediji uvjeravaju da je igrač dao obećanje Florentinu Perezu da će doći na kraju sezone kao slobodan igrač.

Istovremeno PSG sve čini da Mbappe produži uovor i daje mu nenormalne uslove, a ponuda koja mu je prezentovana očarala je i majku francuskog reprezentativca.

Prema pisanju Francuza, ona je počela da vrši pritisak na svog sina i smatra da je PSG zaslužio da mu Mbappe pokaže lojalnost i u narednih nekoliko godina.

S druge strane, Mbappeov otac govorio je o simpatijama svog sina prema Real Madridu.

"Ja sam navijač Barce, ali moj sin Kylian je navijač Real Madrida. Ako sada dođe u Barcu, nikada neće moći igrati za Real Madrid. Ako ode u drugi klub, uvijek može doći u Real Madrid", govorio je igračev otac Wilfried 2017. godine dok je on još bio član Monaca.

Međutim, sada je i više nego jasno da ćemo mjesecima imati sagu oko Mbappea i da će na kraju sam igrač morati da odluči gdje će igrati u sezoni 2022/23.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima četiri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 32 utakmice postigao 22 gola i saigračima podijelio 16 asistencija.

Top Komentari

nedim1996
Ovaj Mbappe postao ko Džejla Ramović...
4 0
MirzACM
Opasna Fayza ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi