Danas ih čeka prva provjera

Svijetla tačka bh. nogometa: Klub iz Premijer lige za žene na pripremama u Turskoj

Samir Mlaćo
Dok je većina bh. sportskih kolektiva vodi bitke za 'goli život', postoji i oni koji u ova teška vremena za svijet, ipak pomjeraju granice.

Nedavno je jesenji prvak Druge lige Centar NK Stupčanica Olovo ponovo pripreme odradio u Turskoj, a u ovoj pripremnoj bazi brojnih klubova trenutno su i nogometašice Emine iz Mostara.

Za kratak period ovaj klub je postao pravi brend, radi se veoma kvalitetno i organizovano, a koliko se ozbiljno shvataju izazovi, potvrđuju i pripreme u Turskoj.

Danas će ŽF/NK Emina 2016 odigrati i prvi pripremni meč u Antaliji, rival će biti Zvezda Perm iz Rusije.

Radi se o timu koji zauzima gornji dio tabele u ruskom prvenstvu i sigurno će ovo biti ekstra kvalitetna provjera za bh. klub.

Emina je prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončala na drugom mjestu sa šest bodova zaostatka za 'nedodirljivim' SFK 2000 Sarajevo.

Mostarke imaju skor od devet pobjeda te dva poraza, a postigle su 42 pogotka, te primile osam.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.