Mostar ima i šampionke: Emina za dvije godine napravila čudo!

Od Druge lige do najvišeg ranga bh. ženskog nogometa

Mostar ima i šampionke: Emina za dvije godine napravila čudo!

S. Mlaćo

Nogometašice Emine iz Mostara nove su članice Premijer lige BiH. Mostarke su danas u Vrapčićima savladale glavnog konkurenta ŽNK Široki Brijeg sa 4:0, te ovjerile titulu prvaka. 

Mrežu Josipe Radoš načela je u 22. minuti Dragica Denda, a devet minuta kasnije na 2:0 je povisila Minela Gačanica. u drugom poluvremenu u listu strijelaca su se upisale i Irena Bjelica te Amra Isković i moglo je da počne slavlje Mostarki.

Zanimljivo da je Emina osnovana prije samo dvije godine, a sa dvije titule prvaka izabranice Zije Tojage izborile su najviši rang takmičenja.

Gol razlika Mostarki iznosi na kraju sezone 100:2, što dovoljno govori o kakvoj se dominaciji radilo tokom cijele sezone.

Prva ženska nogometna liga Federacije, 14. kolo:

ŽF/NK Emina - ŽNK Široki Brijeg 4:0 (2:0)

ŽF/NK Emina: Gvozderac, Šimić, Manigoda, Bojanić, Denda, Ćurović, Husić, Gačanica, Velagić, Isaković, Bjelica.

ŽNK Široki Brijeg: Radoš, Šaravanja, Musa, Mikulić, Glavota, Marušić, Radoš, Kvesić, Bagarić, Vuletić, Čepo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi