Doći će ponovo do preokreta?

Doktorski manevar Xavija sve promijenio: Dembeleov agent napravio potez koji niko nije očekivao

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć pred svojim navijačima pobijedila Athletic Bilbao sa 4:0, a glavna zvijezda bio je Ousmane Dembele.

Dembele je u igru ušao u 67. minuti meča dok je rezultat bio 1:0 za katalonski klub, a navijači Barcelone su ga i ovaj put izviždali.

Ipak, to je dodatno motivisalo Francuza koji je u nastavku meča napravio dar-mar. Dembele je prvo zabio fantastičan pogodak u 73. minuti, a u samom finišu meča upisao je dvije asistencije kada su pogađali Luuk de Jong i Memphis Depay.

Zvižduci su se za kratko vrijeme pretvorili u aplauz, a potom je cijeli stadion skandirao Dembeleovo ime što je bio zaista sjajan trenutak.

Poznato je da Dembeleu zvižde jer je odbio da produži ugovor s Barcelonom, ali i napusti klub u januaru. Francuz je u januaru odlučio da će ostati do kraja sezone i kao slobodan igrač napustiti Camp Nou, ali španski mediji navode da bi moglo doći do prekreta.

Katalonski Sport objavio je danas da Dembele sve više razmišlja o ostanku u Barceloni jer se atmosfera u klubu itekako popravila prethodnih sedmica.

Sve se promijenilo i dolaskom Pierre-Emericka Aubameyanga koji i sam nagovara da Dembele ostane i čini se da bi se to stvarno moglo i desiti. Sport navodi da Dembeleov menadžer Moussa Sissoko pokušava da izgladi loš odnos s čelnicima Barcelone i ponovo pokrene pregovore.

Oni tvrde da Dembele uopšte nema nikakav dogovor s nekim drugim klubom, te da je ostanak u Barceloni sada itekako moguć. Mnogi su iznenađeni što je Sissoko odjednom promijenio priču, ali očito je i sam shvatio da ostanak u Barceloni nije toliko loš za njegovog klijenta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je oduševljen i načinom rada Xavija Hernandeza i činjenicom koliko trener Barcelone vjeruje u njega. Posebno ga je fasciniralo što ga je Xavi vratio u tim kada su svi željeli da ostatak sezone odgleda s tribina i na takav način napusti Barcelonu.

Očito je da Xavi dobro zna šta radi kada je Dembele u pitanju, te Francuzu iz dana u dan pokazuje koliko je bitan član ove ekipe. Da li će Barcelona pristat da mu ponudi ponovo novi ugovor ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti