"Svaka čast Modriću i De Bruyneu, ali nemaju ono što ima Pedri, on je najbolji na svijetu"

Xavi hvali svog veznjaka

"Svaka čast Modriću i De Bruyneu, ali nemaju ono što ima Pedri, on je najbolji na svijetu"

E. Ganibegović

Barcelona je sinoć odigrala još jednu sjajnu utakmicu i u 26. kolu španske Primere s 4:0 savladala Athletic Bilbao.

Novi odličan meč odigrao je i 19-godišnji veznjak Pedri, a poslije utakmice dobio je i pohvale Xavija Hernandeza, trenera Blaugrane.

"Način na koji razumije i čita igru, kako prolazi između linija i ulazi iza leđa protivničkim igračima jako me podsjeća na Andresa Iniestu. Sjajan je igrač", rekao je Xavi prvo usporedivši ga sa svojim nekadašnjim saigračem s kojim je pisao historiju Barcelone, a onda ga je uporedio i s današnje dvije zvijezde - Lukom Modrićem i Kevinom de Bruyneom:

"Što se tiče talenta, nisam na svijetu vidio nogometaša kakav je on. Jednostavno ga nema. Modrić ili De Bruyne su veliki igrači, ali nemaju ono što on ima. U pogledu čistog, urođenog talenta, Pedri je zaista najbolji na svijetu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pedri je ove sezone za Barcelonu, posljedicom dosta povreda, odigrao samo 13 utakmica, te postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Joj što kenjaju ovi u Barceloni. Svaka čast, polahko sklapaju respektabilnu ekipu, ali kad ovako počnu baljezgati, on je najbolji na svijetu. Uvjek oni nešto pametuju, tako i prije, mi smo najbolji na svijetu, imamo najboljeg igrača na svijetu itd. Daj ba pusti druge da ga hvale, samo ćeš ga tako upropastiti bezveze. Usput gdje ćeš njeg bolan porediti sa Modrićem? Momak je sila nema šta, al reći tako nešto je manjak poštovanja prema pomenutim igračima.
4 1
denimen9
ni blizu elite
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti