Real nije pristao na to

Otišao iz Bayerna jer je dogovorio "zabranjen" transfer, a onda se opekao kao niko

Endin Čaušević

James Rodriguez je krajem prošle godine sve iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Kataru.

James je nakon samo jedne sezone napustio Everton nakon što mu je Rafael Benitez rekao da neće računati na njega, ali niko nije očekivao da će baš završiti u Kataru.

Kolumbijac je potpisao ugovor s Al Rayyanom, ali mu ni u Kataru ne ide baš najbolje. James nije baš u najboljoj fizičkoj formi i očito je da igra onoliko koliko mu je dovoljno.

Jasno je da je James u Evropi mogao da igra još nekoliko sezona jer je u najboljim godinama, ali novac koju mu je ponudio katarski klub očito se nije mogao odbiti.

James je bio velika nada svjetskog fudbala kada je iz Monaca došao u Real Madrid na ljeto 2014. godine za čak 75 miliona eura. No, nikada nije opravdao očekivanja i dostigao nivo igre koji se od njega očekivao.

Igrao je i dvije sezone na posudbi u Bayernu gdje je trebao ostati, ali se vratio u Real na ljeto 2019. godine. No, sada je James otkrio da je tog ljeta imao dogovoren transfer u Atletico Madrid zbog čega je i otišao iz Bayerna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tada sam trebao ostati u Bayernu gdje mi je bilo zaista lijepo. Otišao sam samo zbog toga što sam već imao sve dogovoreno s Atletico Madridom. Kada sam se vratio u Real oni su mi rekli da me ne puštaju da potpišem za gradskog rivala što me itekako naljutilo. Htio sam da idem jer sam znao da u Realu neću igrati koliko ja želim", rekao je James i dodao.

"U Bayernu sam imao dvije odlične godine i igrao sam na sjajnom nivou sa odličnim saigračima. Uživao sam tamo, ali me ponuda Atletica privukla i htio sam da idem tamo. No, na kraju je Real sve pokvario".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.