Derby della Madonnina

Može li Edin Džeko na poseban dan po šesti put srušiti voljeni klub?

Eldar Ganibegović

Večeras se u prvoj polufinalnoj utakmici italijanskog Kupa sastaju gradski rivali Milan i Inter, a nominalni domaćin bit će Rossoneri.

Bit će to već treći Derby della Madonnina ove sezone nakon dva u Seriji A, a Edin Džeko još ne zna za pobjedu u gradskom derbiju.

U 12. kolu rezultat je bio 1:1, a u 24. Milan je slavio rezultatom 2:1 nakon preokreta, no večeras je prava prilika za osvetu, a motiv ne može biti bolji - finale Kupa.

Za Edina Džeku bit će to ukupno 13. duel protiv Milana za koji navija od djetinjstva. Jedan je odigrao u dresu Wolfsburga, deset za Romu, te pomenuta dva za Inter, a ima skor od pet pobjeda, te po četiri remija i poraza.

Protiv Milana je Džeko postigao pet golova i upisao jednu asistenciju, sve u dresu Rome, a najbolji meč protiv ovog tima odigrao je 2017. godine kada je Roma slavila na gostovanju s 1:4, a Džeko je postigao dva gola i dodao asistenciju.

Kapiten reprezentacije BiH i za večeras je najavljen u prvoj postavi, kao i Rade Krunić u timu Milana. 

Milan: Maignan; Florenzi, Tomori, Romagnoli, T. Hernandez; Bennacer, Kessie; Messias, Krunić, Leao; Giroud.

Inter: Handanović; Skriniar, De Vrij, A. Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Džeko, L. Martinez.

Također, veliki motiv za Dijamanta bit će i današnji datum, odnsono Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Utakmica je na rasporedu od 21 sat, a u istom terminu sutra se u drugoj polufinalnoj utakmici sastaju Fiorentina i Juventus.

Revanš susreti na rasporedu su 20. aprila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.