U čemu je problem? Šuteva 59, golova - 0!

Inter u krizi

U čemu je problem? Šuteva 59, golova - 0!

Eldar Ganibegović

Inter se nalazi u ozbiljnoj krizi.

Nakon sjajnog otvaranja sezone, plasmana u osminu finala Lige prvaka i osvajanja italijanskog Superkupa, milanski tim zapao je u krizu.

Jedino što je uspio jeste proći Empoli i Romu i plasirati se u polufinale Coppa Italije, no u Ligi prvaka i Seriji A ne cvjetaju ruže.

Sinoć je Inter kiksao kod prpetposljednje Genoe odigravši samo 0:0 i tako nije uspio iskoristiti kiks Milana s Udineseom (1:1) i vratiti se na prvo mjesto, a ono što najviše može da brine navijače jeste realizacija.

Inter u posljednje tri utakmice nije postigao nijedan gol. Osim remija s Genoom, poražen je s po 0:2 od Sassuola u ligi i Liverpoola u Ligi prvaka.

Ipak, šansi nije da nije nedostajalo. Promašeno ih je nekoliko kolosalnih, a ukupno je Inter na ove tri utakmice imao 59 šuteva, no nijedan nije završio u golu protivnika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednji gol za Inter postigao je 12. februara Edin Džeko koji je tako svom timu donio bod protiv Napolija (1:1) i otada traje golgeterski post aktuelnog prvaka Italije.

Prilika za popravni je 1. marta kada se igra Derby della Madonnina u polufinalu italijanskog Kupa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne ide ih,napadaci su van forme...slicno se desilo Liverpoolu prosle sezone kad su vezali 6 poraza u nizu,nisu mogli gola da zabiju,a najjaci napad igrao...desava se to,ali kad tad ce da otcepi sto rekao Amar Osim...
0 2
Dinouz
Problem je manjak kvaliteta i nekonstantnost napadaca, valjda je to jasno. Dzeko i Lautaro nisu igraci koji mogu iznijeti sezonu sa 25 golova kao recimo imobile ili vlahovic i to jeste najveci problem intera....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi