Italijani pišu: Rješenje za krizu Intera je zamjena Edina Džeke

Ko bi ti mogao biti?

Italijani pišu: Rješenje za krizu Intera je zamjena Edina Džeke

Eldar Ganibegović

Prvak Italije Inter nalazi se u velikoj krizi.

Nakon sjajnog otvaranja sezone, plasmana u osminu finala Lige prvaka i osvajanja italijanskog Superkupa, milanski tim zapao je u krizu.

Jedino što je uspio jeste proći Empoli i Romu i plasirati se u polufinale Coppa Italije, no u Ligi prvaka i Seriji A ne cvjetaju ruže.

Prije dva dana Inter je kiksao kod pretposljednje Genoe odigravši samo 0:0 i tako nije uspio iskoristiti kiks Milana s Udineseom (1:1) i vratiti se na prvo mjesto gdje se i dalje šepuri Milan.

Inter u posljednje tri utakmice nije postigao nijedan gol. Osim remija s Genoom, poražen je s po 0:2 od Sassuola u ligi i Liverpoola u Ligi prvaka.

Italijanski list Tuttosport navodi da Inter mora imati plan B kada je u pitanju Edin Džeko, odnosno da Dijamant mora imati dostojnu zamjenu koja bi ušla s klupe i riješila utakmicu kada to treba.

Jasno je da je Sarajlija koji će 17. marta napuniti 36 godina prvi izbor Simonea Inzaghija, no ni njemu ni njegovim partnerima u napadu Alexisu Sanchezu i Lautaru Martinezu na posljednjim mečevima baš ne cvjetaju ruže.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tuttosport tako navodi kako bi jedno od mogućih rješenja mogao biti Felipe Caicedo, napadač koji je u Inter stigao u januaru iz Genoe, a također raduje i povratak u formu Joaquina Corree.

Naredni izazov i prilika za popravni je 1. marta kada se igra Derby della Madonnina u polufinalu italijanskog Kupa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bezbeli22
Nije problem u Džeki, a ni ostalim napadačima, nego u sporoj i bezidejnoj igri loptom lijevo-desno-nazad prema golmanu po bezbroj puta. Kada počnu igrati direktni fudbal biće golova, a i pobjeda!
8 1
korona
E cuj sepuri se Milan daj novinarcicu manje to gledaj sa navijacke strane ne sepuri se niko inter zaostaje dva boda i utakmicu manje i cemu ima Milan da se sepuri
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi