Sjajna partija Intera

Pukla petarda u Milanu: Show Džeke i Martineza za sjajan izlazak iz krize!

Eldar Ganibegović

Inter je savladao Salernitanu s 5:0 u 28. kolu italijanske Serije A.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti. Milan Đurić je uposlio Verdija, ali ovaj nije dobro pucao i lopta ide preko gola.

Nakon toga Lautaro Martinez propustio je šansu u 19. minuti, ali se popravio tri minute kasnije kada pogađa za 1:0. Poslije još dvije propuštene šanse, isti igrač u 40. minuti postiže gol za 2:0, ponovo na asistenciju Barelle.

U drugom poluvremenu show Edina Džeke.

Dijamant je prvo sjajno proigrao Lautara Martineza u 56. minuti, a Argentinac postiže gol za kompletiranje hat-tricka.

Nije se Edin tu zaustavio. U 65. minuti i sam zabija za 4:0.

Ni tu nije bio kraj. Samo četiri minute kasnije nova šansa i novi gol Edina Džeke za konačnih 5:0.

Mogao je sigurno Dijamant do kraja do hat-tricka, ali u 74. minuti je morao napolje, a Inzaghi je umjesto njega na teren poslao Correu.

Do kraja je Inter mogao dodatno napuniti mrežu Salernitane, propustili su čak pet velikih prilika, a sjajnu šansu za utješni gol gostiju imao je Milan Đurić, no odbranio mu je Handanović.

Inter se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto Serije A s 58 bodova, dok Napoli i Milan imaju po 57. Salernitana je posljednja s 15 poena.

Osmog marta Inter očekuje gostovanje Liverpoolu u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka, dok je idući meč Salernitane za osam dana kada čeka Sassuolo u 9. kolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 28. kolo:

Inter - Salernitana 5:0 (Martinez 22', 40', 56', Džeko 65', 69')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.