Dobio je otkaz

Skladištar rasistički vrijeđao dvije Bayernove zvijezde, na kraju je najgore prošao

Edmir Škorić

Njemački prvak Bayern Minhen suočava se s problemima koje je teško zamisliti u takvom velikanu.

Naime, navodi se kako je jedan klupski zaposlenik na rasnoj osnovi zlostavljao prvotimce Sergea Gnabryja i Erica-Maxima Choupo-Motinga.

Incident je još ozbiljniji jer se dogodio dok je zaposlenik bio s kćeri u centru za treniranje. Navodi se da je riječ o skladištaru, koji je iz nekog razloga vrijeđao dvojicu nogometaša tima na čijem je platnom spisku.

Njega je prijavio jedan drugi zaposlenik, koji je čuo razgovor između igrača Bayerna i svog kolege i njegove kćeri. Skladištar je u par navrata rasističkim komentarima uvrijedio Gnabryja i Choupo-Motinga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uprava Bavaraca nije dugo razmišljala i smijenila ga je, a igrače je posjetio i Hasan Salihamidžić, sportski direktor koji je odmah reagovao.

Čelnici Bayerna nisu mogli tolerisati takvo ponašanje, pogotovo jer je klub uključen u nekoliko kampanja protiv diskriminacije, a jedna od njih nosi naziv "Crveni protiv rasizma". Te kampanje su započele prije dvije godine zbog činjenice da je jedan Bayernov trener iz omladinskog pogona bio umiješan u rasistički skandal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.