Elmir Pilav posmatrač suđenja u utakmici sezone za Bayern

Ocjenjivat će francuske sudije

Elmir Pilav posmatrač suđenja u utakmici sezone za Bayern

M. Šljivak

Izvršni direktor za sport u Fudbalskom savezu BiH Elmir Pilav ponovo je od strane UEFA angažovan kao posmatrač suđenja u utakmici Lige prvaka.

Pilav će u utorak biti posmatrač suđenja u utakmici sezone za minhenski Bayern, a koju bavarski velikan igra protiv austrijskog prvaka RB Salzburga.

Elmir Pilav će u ovom susretu nadgledati suđenje poznatog francuskog sudije Clementa Turpina, te njegovih pomoćnika Nicolasa Danosa i Cyrila Gringorea.

Četvrti sudija u ovom meču bit će Ruddy Buquet, a Francuzi će biti i u VAR sobi. Glavni VAR sudija je Jerome Brisard, a pomoćnik je Willy Delajod.

Pilav je ove sezone bio posmatrač na meču Ajaxa i Sportinga, a prošle sezone ovaj posao je obavljao na utakmicama Ajax - Midtyjlland i Zenit Borussia Dortmund.

Nema dileme da će francuske sudije u ovom meču imati pune ruke posla jer Salzburg neće tako lako prepustiti pobjedu i prolaz dalje bavarskom velikanu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je u prvom meču jedva uspio izvući remi (1:1). Njemački šampion ne blista u posljednje vrijeme i sigurno je da će Austrijanci tražiti svoju šansu za prolaz dalje.

Utakmica Bayern - Salzburg igra se u utorak od 21 sat na stadionu Allianz Arena u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Massimo.real
Bolje ti je ocijeni svoje korumpirane sudije.
2 0
Baco
Vico ako ne namigne nema ocjena...???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi