Pep Guardiola želi jednu od tri velike zvijezde, svoju riječ u svemu imat će i Salihamidžić

Tri želje ima Španac

Pep Guardiola želi jednu od tri velike zvijezde, svoju riječ u svemu imat će i Salihamidžić

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola u potrazi je za pravim golgeterom.

Sedmerostruki prvaci Engleske imaju deficit u napadu nakon odlaska Sergia Aguera. Klub je već završio transfer mladog Juliana Alvareza, ali Pepu Guardioli treba pravi golgeter. 

Fabrizio Romano u izjavi za FIVE TV potvrdio je da se na Guardiolinoj listi želja nalaze tri velika imena, a to su Robert Lewandowski, Erling Haaland i Harry Kane.

"Manchester City voli Kanea. Pep Guardiola je više nego zaljubljen u njega. Siguran sam da će ponovo pokušati dobiti Kanea, Erlinga Haalanda ili Roberta Lewandowskog. Jednog od te trojice napadača pokušat će kupiti ovo ljeto", rekao je Romano.

Otkup Kanea iz Tottenhama već se ispostavio komplikovanim za Manchester City jer ga londonski tim ne pušta, dok se transfer Haalanda, samo naizgled čini malo lakšim.

Teoretski, za njega moraju samo platiti klauzulu od 75 miliona eura, ali za njega postoji interes svih velikih klubova kao što su Real Madrid, Barcelona i Bayern, pa će cijena na licitaciji za njega sigurno još vrtoglavo porasti.

Što se tiče Roberta Lewandowskog, dvojac je već imao priliku da sarađuje kada je Guardiola vodio Bayern.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Robert Lewandowski pridružio se Bayernu stigavši iz Borussije godinu dana nakon što je Pep Guardiola preuzeo ulogu šefa stručnog štaba. Zajedno su radili  dvije godine. Lewandowski i Guardiola zajedno su osvojili dva njemačka prvenstva i nacionalni kup.

Španac je 2016. godine odlučio promijeniti sredinu i zaposliti se u Manchester Cityju, gdje radi i danas. Gledajući postavu Građana vidi se da, osim neučinkovitog Gabriela Jesusa, trener ove momčadi nema niti jednog centarfora, pa je jasno da je Cityju neophodan jedan rasan napadač.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1645542825
ma kupi sva tri sta ti je
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti