Nije to očekivao od svog idola

Nije mogao da vjeruje kada je Messi od njega tražio da se slikaju: "Bio sam kao malo dijete..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine ljetos je uspjela da osvoji trofej Copa Americe, te je to konačno bio prvi veliki trofej za Lionela Messija s ovom selekcijom.

Messi je u klupskom fudbalu s Barcelonom osvojio sve što je mogao, a i individualno je "pokupio" sve moguće nagrade koje jedan fudbaler može da osvoji.

No, u Argentini su mu uvijek zamjerali što nikada s reprezentacijom nije osvojio veliki trofej što je bio ogroman pritisak na Messija tokom svih ovih godina.

Međutim, to se konačno promijenilo prošlog ljeta kada je Argentina postala prvak Južne Amerike, a Messije odigrao odličan turnir. No, pored Messija sjajan je bio i golman Emiliano Martinez koji je u polufinalu odbranio nekoliko odlučujućih penala protiv Kolumbije.

Martinez je jednostavno blistao na Copa Americi i zasluženo je na kraju proglašen za najboljeg golmana ovog turnira.

Golman Aston Ville nikada neće zaboraviti taj trofej s reprezentacijom, ali ni trenutak kada mu je prišao Lionel Messi koji je tražio od njega da se zajedno fotografišu pored osvojenih trofeja.

Martinez je priznao da je za njega to bio šok jer nije ni sanjao da će Messi jednog dana biti taj koji će tražiti da se fotografiše s njim.

"Osvojili smo Copa Americu, slavili smo i onda smo se istuširali i spremali za odlazak sa stadiona. Onda mi je Messi prišao i rekao da se zajedno slikamo. Nisam mogao da vjerujem šta se dešava. Nisam znao kakvu sliku želi, a onda je rekao našem ekonomu Joseu da donese trofeje i da se slikamo s njima. Pogledaj moj izraz lica, nisam mogao da vjerujem. Bio sam kao malo dijete pored njega", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U razgovoru za YouTube kanal Bena Fostera pričao je još o mnogim zanimljivim stvarima iz svoje karijere, te je otkrio na početku da je Messi bio njegov idol još dok je odrastao.

Također, pokazao je svoju sjajnu kolekciju dresova koju ima u svom tomu u Birminghamu, a naravno prvi dres kojim se pohvalio bio je onaj od Messija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.