Chelsea u gostima razbio Burnley, Newcastle nastavio odličnu seriju

Mečevi 28. kola Premiershipa

Chelsea u gostima razbio Burnley, Newcastle nastavio odličnu seriju

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja danas su u gostima pobijedili Burnley sa 4:0 u okviru 28. kola engleskog Premiershipa.

Plavci su uspjeli da dođu do nova tri boda iako nakon prvog poluvremena nije izgledalo da će tako ubjedljivo da pobijede.

Nakon prvog dijela nije bilo golova, ali je potom Chelsea u nastavku meča razbio Burnley. Gosti su poveli već u 47. minuti kada je Chalobah uposlio Jamesa koji je pogodio za 1:0.

Do drugog gola Chelsea je došao u 52. minuti, a ovaj put pogodio je Havertz. Isti igrač je samo tri minute kasnije ponovo bio u centru pažnje kada je postigao svoj drugi gol na meču i povisio na 3:0.

Konačan rezultat gosti su postavili u 69. minuti. Ovaj put u listu strijelaca upisao se Pulišić koji je tako riješio sve na ovom meču.

Istim rezultatom na svom terenu je Aston Villa uspjela da pobijedi Southampton. Domaći su poveli golom Watkinsa, a drugi gol na meču zabio je Luiz.

Aston Villa je sa 3:0 povela u 52. minuti golom Coutinha, a samo dvije minute kasnije Ings je postavio konačnih 4:0.

Sjajan niz bez poraza nastavio je Newcastle. Svrake su na svom terenu ugostile Brighton i slavile sa 2:1. Golove za domaće postigli su Fraser i Schar, dok je jedini gol za goste zabio Dunk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danas je briljirao i Brentford koji je u gostima sa 3:1 savladao Noewich. Fantastičan meč odigrao je Toney koji je zabio hat-trick, a dva gola je postigao s bijele tačke.

Crystal Palace je u gostima iznenadio Wolverhampton jer je pobijedio sa 2:0. Londonski klub poveo je u 19. minuti golom Matete, a konačnih 2:0 u 34. minuti postavio je Zaha iz penala.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi