Calciomarcato piše

Zvijezda Intera se na ljeto za siću vraća u Englesku?

Eldar Ganibegović

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez na ljeto bi mogao napustiti Inter.

Kako izvještava italijanski Calciomercato, Čileanac bi se mogao vratiti u Englesku gdje je već nastupao za Manchester United i Arsenal.

Navodno, za njegove usluge zainteresovani su West Ham United i Newcastle United, a cijena mu iznosi oko tri miliona funti.

Sanchez je član Intera od 2019. godine kada je stigao na posudbu iz Manchester Uniteda, a godinu dana kasnije je milanski tim otkupio njegov ugovor koji traje do ljeta 2023. godine, pa je naredno ljeto i prilika da Inter uzme obeštećenje za njegov odlazak.

Inače, Čileanac je u engleskoj Premier ligi odigrao 154 utakmice i postigao 63 gola uz 33 asistencije, pa sigurno za njega ne bi bio problem naviknuti se na tamošnji stil fudbala.

S Arsenalom je inače Sanchez dva puta osvojio FA Cup i jednom Community Shield, dok s Manchester Unitedom nema trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjeitmo, karijeru je počeo u Cobreloi u Čileu, odakle prelazi u Udinese koji ga šalje na posudbu u Colo Colo i River Plate, nakon čega odlazi u Barcelonu, te preko Arsenala i Uniteda stiže u Inter.

Ove sezone je za Inter na 29 utakmica postigao šest golova i dodao pet asistencija, a naročito se izdvaja gol protiv Juventusa u 120. minuti kojim je Interu donio titulu italijanskog Superkupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.