Cambiasso: Inzaghi je racionalno postupio što nije uveo Džeku protiv Liverpoola

Nekadašnji igrač Intera smatra

Cambiasso: Inzaghi je racionalno postupio što nije uveo Džeku protiv Liverpoola

Eldar Ganibegović

Inter se oprostio od učešće u Ligi prvaka ove sezone.

Prvak Italije u osmini finala ispao je od Liverpoola ukupnim rezultatom 2:1 i itekako ima za čim da žali.

Liverpool je slavio s 0:2 na Giueseppe Meazzi u prvoj utakmici golovima Firmina i Salaha, da bi u revanšu na Anfieldu strepili do samog kraja.

Lautaro Martinez postigao je eurogol u 64. minuti za 0:1, ali samo minutu poslije Alexis Sanchez dobija drugi žuti karton i Inter ostaje s 10 igrača do kraja utakmice.

Više od jednog kola gosti nisu mogli, pa je Liverpool i pored poraza izborio prolaz dalje, a interesantno je bilo da Simone Inzaghi nije uveo Edina Džeku.

Odlučio se ubaciti nekoliko veznjaka i Joaquina Correu jureći rezultat protiv Redsa, a to je sada prokomentarisao i bivši igrač Intera Esteban Cambiasso.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Iz Inzaghijevih riječi bilo je jasno da Džeko i Caicedo još nisu bili spremni na Anfieldu. Bio je racionalan praveći izmjene koje je napravio", rekao je Argentinac.

"Nastojao da sačuvam Džeku za utakmicu protiv Torina. Morao sam praviti druge kalkulacije, ali u tom trenutku sam tražio da zadržimo 0:1 i da utakmicu držimo u nezvijesnosti do kraja", rekao je Inzaghi, podsjetimo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cocca87
e nek je sanchez bio spreman za Anfield, odigrao dvije utakmice kako treba u dvije godine....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi