Navijači napravili haos na ulicama tuđeg grada: Letjele flaše, palice, krv "obojila" cestu

Policija imala pune ruke posla

Navijači napravili haos na ulicama tuđeg grada: Letjele flaše, palice, krv "obojila" cestu

Haris Zilić

Nove nemile scene stižu iz Evrope kada su u pitanju fudbalske utakmice.

Navijači Eintrachta iz Frankfurta i West Hama napravili su totalni haos na ulicama Seville.

Eintracht je sinoć igrao protiv Betisa prvu utakmicu osmine finala Evropa lige koju je dobio sa 1:2, dok West Ham večeras gostuje Sevilli.

Daleko od kuće, navijači njemačkog i engleskog kluba su ulice Seville odlučili pretvoriti u borbeno središte.

Navodno su navijači Eintrachta sačekali navijače West Hama ispred jednog bara gdje počela tuča. Letjele su flaše, stolice, korištene su palice, a isto je nastavljeno i na ulicama Seville dok policija nije reagovala i privela grupu pristalica oba tima. Dosta krvi je bilo na cestama u središtu Seville, a haos iz Andaluzije pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, navijači West Hama su za meč protiv Seville dobili 3.000 ulaznica, a prema posljednjim informacijama u Andaluziju je stiglo oko 10.000 navijača londonskog tima što bi pred večerašnji meč moglo stovrit nove probleme organizatorima utakmice i obezbijeđenju, kao i samoj policiji u gradu.

Nije prvi put da navijači West Hama učestvuju u neredima van Londona.

Top Komentari

celikze
Naravno u svojim zemljama su kulturni a u tudzim stoka do neba.Tako u svojoj zemlji paze na smece i gdje pisaju a u tudzoj se razbacuju.Nemoj te samo govoriti kazne ovo ono ne nisu kazne nego cuvaju svoje a tudze ko hebe.Mi smo suprotni svoje ko hebe a tudze pazimo.
2 0
Goran86
Divljaci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi