Redsi slavili sa 2:0

Liverpool u gostima bez problema pobijedio Brighton

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola danas su u gostima pobijedili Brighton sa 2:0 u okviru 29. kola Premiershipa.

Redsi su uspjeli da dođu do nova tri boda i nastavili su trku za liderom Manchester Cityjem. Liverpool je bio danas veliki favorit i tu ulogu su gosti uspjeli da opravdaju.

Liverpool je do prednosti stigao već u 19. minuti kada je pogodak za 1:0 postigao Luis Diaz nakon asistencije Matipa.

I u nastavku meča Redsi su diktirali tempo igre. Odličnu šansu u 57. minuti imao je Mane, ali je prečka spasila domaće nakon njegovog udarca.

Ipak, samo četiri minute kasnije bilo je 2:0 na semaforu za goste. Sudija je svirao penal za Redse, a siguran s bijele tačke bio je Mohamed Salah.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice Liverpool je uspio da smiri tempo igre i privede meč kraju, te slavi sa 2:0 u Brightonu.

Redsi su drugi na tabeli sa 66 bodova, te imaju tri boda manje u odnosu na City. Brighton je na 13. poziciji sa 33 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.