Wenger optužio Fabinha: To što je uradio je varanje da Alexis dobije crveni karton

Smatra da igrač Intera nije trebao dobiti crveni karton

Wenger optužio Fabinha: To što je uradio je varanje da Alexis dobije crveni karton

E. Čaušević

Inter je sinoć u gostima pobijedio Liverpool sa 1:0, ali nije uspio da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka.

Liverpool je uspio da prođe dalje zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici na Meazzi kada su slavili sa 2:0.

Inter je početkom drugog poluvremena uspio da povede sa 1:0 kada je fantastičan pogodak postigao Lautaro Martinez, ali samo minutu kasnije šok za gostujući tim.

Drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Alexis Sanchez nakon prekršaja nad Fabinhom, te je Inter do kraja utakmice igrao s igračem manje. To je u potpunosti ubilo tempo gostujućeg tima koji do kraja utakmice nije uspio da stvori nikakvu opasnost pred golom Alissona.

Crveni karton koji je dobio Alexis izazvao je dosta polemike, a oglasio se i legendarni trener Arsene Wenger koji je izjavio da je Fabinho tu "odradio posao" da Čileanac ranije ode pod tuš.

"Tanka je linija između toga da varaš ili budeš pametan. Fabinho je u ovom slučaju varao. Bilo je tu kontakta i ne možete reći da je u potpunosti folirao. Da je ustao brže reakcija sudije bi bila drugačija. Kada mu je sudija dao crveni ustao je odmah bez problema", rekao je Wenver i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Alexis je prvo udario loptu i nije imao namjeru da ga povrijedi. Fabinho je iskoristio to i dosta dobro odglumio, a kad je Alexis dobio crveni ustao je kao da se ništa nije desilo".

Ipak, ruku na srce treba reći da je Alexis u prvom poluvremenu dobro prošao kada je dobio samo žuti karton nakon što je žestoko faulirao Thiaga.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Wenger je podjetinjio...ah ta starost.
1 5
struja
Sudija koji tolerise grubu igru pokvari nam sve s crvenim ..a taman tekma postala interesantna.Steta
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi