Mečevi 22. kola Premijer lige

Sloboda na Tušnju želi prekinuti niz Zrinjskog, Željezničar gostuje u Trebinju

Endin Čaušević

Ljubitelji bh. fudbala i danas mogu uživati u mečevima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovog vikenda igraju se mečevi 22. kola, a danas su na rasporedu ponovo tri utakmice. Jučer smo gledali odlične mečeve u Sarajevu, Mostaru i Širokom Brijegu, te se nadamo da će ostale ekipe također nastaviti tim tempom.

Današnji program počinje u 13 sati kada su nam na rasporedu dvije utakmice, dok se treći meč igra od 15 sati.

Od 13 sati u Trebinju se sastaju Leotar i Željezničar, te će to biti novi okršaj starih rivala. Leotaru je svaki bod kao zlata vrijedan u borbi za opstanak, a tim s Polica ovu utakmicu dočekuje nakon pobjede u prošlom kolu protiv Rudara iz Prijedora.

I u Željezničaru u odličnoj atmosferi očekuju današnju utakmicu protiv Leotara jer su u prošlom kolu na svom terenu slavili protiv najvećeg rivala Sarajeva (2:0).

Sigurno je da nas u Trebinju očekuje itekako uzbudljiva utakmica, a vrijeme u Hercegovini je danas idealno za fudbal.

Željezničar ovaj meč dočekuje sa šeste pozicije sa 29 bodova, dok je Leotar deseti i ima deset bodova manje u odnosu na današnjeg rivala.

U istom terminu danas se u Bijeljini sastaju Radnik i Rudar iz Prijedora. Ovo je direktan okršaj rivala koji su na mjestima za ispadanje, te je jasno koliko su bodovi važni za obje ekipe.

Rudar je u seriji od sva uzastopna poraza, te je u klubu dosta teška situacija što se tiče finansija. U Radniku meč dočekuju u nešto boljoj atmosferi i sigurno je da to žele iskoristiti i doći do tri boda s koja će ostati u priključnu za ekipama koji su trenutno van zone ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo kolo završava se danas u 15 sati i to derbijem u Tuzli gdje će snage odmjeriti Sloboda i Zrinjski. Plemići su u nevjerovatnoj seriji pobjeda koju sigurno žele i danas da nastave, ali jasno je da ih u Tuzli očekuje itekako težak meč.

Teren na Tušnju nije baš u najboljem stanju, ali to će biti problem za oba tima. Igrači Slobode će sigurno dati svoj maksimum da prekinu pobjednički niz Zrinjskog i dođu do pobjede s kojom bi se priključili ponovo gornjem dijelu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.