Stigla kazna za FK Sarajevo, još veća se tek očekuje

Disciplinci odlučili

Stigla kazna za FK Sarajevo, još veća se tek očekuje

Admin Čaušević

Disciplinska komisija kaznila je nekoliko klubova iz Premijer lige, uključujući i FK Sarajevo. 

U službenom glasniku objavljenom na stranici NFSBiH nalaze se detalji sa sjednice Disciplinske komisije održane 4. marta.

Finansijski je kažnjeno nekoliko premijerligaša, a najteže je prošlo FK Sarajevo koje je zbog bakljade svojih navijača na meču četvrtfinala Kupa BiH kažnjeno sa 3.000 KM.

Obzirom da se dan kasnije igrao sarajveski derbi te da Disciplinci trebaju tek ponovo zasjedati sigurno je da će Bordo tim zaraditi još veću kaznu u odnosu na meč protiv Slobode pošto su tada zabilježeni navijački neredi, a također i paljenje baklje.

Sigurno će zbog propusta u organizaciji te bakljade svojih navijača biti kažnjen i FK Željezničara, pa i u Zvorničkoj 27 "strahuju" od žestoke novčane kazne.

S novčanim kaznama su prošli još Zrinjski i Radnik. Klubovi iz Mostara Bijeljine su kažnjeni sa po 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, odnosno slabe organizacije.

Inače, kazne su dobili Zvijezda Gradačac i golman Azur Aljkanović zbog velikog propusta na utakmici četvrtfinala Kupa protiv Igmana iz Konjica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Federalni prvoligaš je kažnjen s 3.000 KM zbog nepravilnog nastupa Aljkanovića koji je već ranije u Kupu nastupao za Radnik iz Bijeljine te je meč protiv Igmana službeno registrovan s 0:3.

Što se tiče Aljkanovića, on je kažnjen sa tri utakmice zabrane nastupa, a prošao je i sa novčanom kaznom u iznosu od 500 KM.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1601076490
Gdje su kazne za policiju, koja je dopustila da navijači upadnu, plus nož da se unese za stadion. Godinama se kažnjavaju klubovi, ja pitam opet ko dopušta da se te baklje unesu?
19 2
VenamaHrabrih
Naplaćena sredstva treba podjednako donirati Borcu i Zrinjskom, ne bili napravili bolje i veće transparente podrške ratnim zločincima. Ono, hem je sitno, hem je amaterski...
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi