Trener Juventusa može biti prezadovoljan

Allegriju je večeras osmijeh od uha do uha

Admin Čaušević

Max Allegri je jesenas bio na žestokom udaru kritika zbog slabih rezultata i neatraktivne igre Juventusa.

Pod znakom pitanja je bio i plasman u Ligu prvaka, ali nakon večerašnjih rezultata Allegri ima razlog za osmijeh od uha do uha.

Naime, direktni rivali za četvrto mjesto Atalanta i Roma nisu uspjeli upisati pobjede pa je Stara dama zacementirala četvrto mjesto.

Atalanta je odigrala samo 0:0 protiv Genoe, dok je Roma također remizirala. Meč na gostovanju Udineseu okončan je 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada Juventus na četvrtom mjestu ima 56 bodova, a Roma i Atalanta dijele peto mjesto sa po 8 bodova zaostataka s tim da ekipa iz Bergama ima i meč manje.

Inače, Bianconeri se nalaze u pozitivnom nizu od 15 mečeva bez poraza. Neki ih vide kao i potajnog osvajača Scudetta, ali Allegri nastvlja da tvrdi da je prioritet plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.